EPSONOVA ULOGA U DRUŠTVU

DRUŠTVO

Uvod

Predani smo prakticiranju sigurnog, zakonitog i održivog poslovanja, a što je važno, to se proteže i na naše dobavljače diljem svijeta.

Nadamo se da ćemo svojim djelovanjem doprinijeti izgradnji sretnog, zdravog i raznolikog društva čiji su dio naši korisnici, zaposlenici i investitori, koji se ponose time.

Opskrbni lanac

Za odabir dobavljača koristimo primjerene standarde i odgovarajuće postupke. Kako bi ovo bilo dosljedno, zaposlenici i dobavljači moraju se pridržavati naše osnovne politike nabave.

Dobavljač mora ispuniti i poštivati zahtjeve procjene koja se bavi ekološkim problemima, radnim praksama, pitanjima ljudskih prava, poštenom poslovnom praksom i još mnogo toga. Ovaj se postupak provodi prije početka bilo kojeg poslovanja s novim dobavljačem.

Zaposlenici

U Epsonu znamo koliko je našim zaposlenicima važno uživati u poslovnom životu, stoga se brinemo da njihov rad za nas bude ispunjavajući i nagrađujući.

Vjerujemo da su osnove uspješne tvrtke izgrađene na sadržaju, raznolikoj, sigurnoj i dobro opremljenoj radnoj snazi. Kao takvi, promičemo raznolikost te zdravlje i sigurnost na radnom mjestu, uz proaktivnu podršku svojim zaposlenicima i partnerima putem obuke.

Društvena odgovornost

Diljem svijeta Epson i njegovi zaposlenici provode pozitivne aktivnosti kako bi u svojoj zajednici ostvarili pozitivne promjene.

Epson UK: pomaže mladima da postignu svoje snove

Kako bi studentima pomogli da se pripreme za tržište rada, zaposlenici tvrtke Epson u Ujedinjenom Kraljevstvu vodili su probne razgovore sa studentima škole Longdean u Hemel Hempsteadu u Engleskoj. Svaki je student prije razgovora morao predati životopis, lažnu molbu za posao i akcijski plan. Zaposlenici tvrtke Epson dali su povratne informacije i napisali evaluacijsko izvješće kako bi im pomogli poboljšati svoje vještine.

Epson Njemačka: UNICEF upotrebljava Epsonovu tehnologiju za ispis „fotografije godine”

UNICEF Njemačka upotrijebila je Epsonove tehnologije za ispis više od 1.500 fotografija visoke kakvoće za nagradu UNICEF-a 2017. „Fotografija godine”. Epson je ispisao i donirao slike za žiri i za izložbu. Slike su zabilježile životne uvjete djece širom svijeta, neke prikazuju njihovu nevolju i očaj, a druge naglašavaju njihovu sreću i snove.

Epson Ibérica: usluga u zajednici za djecu u potrebi

Cjelokupno osoblje u Epson Ibérica (Epsonovi uredi u Barceloni, Madridu i Lisabonu) odvojilo je jedan dan izvan redovnog rada za obnovu obrazovnog rezidencijalnog centra Llar Les Vinyes u Cerdanyola del Vallèsu, koji služi kao društveni centar za djecu na tom području. Zaposlenici tvrtke Epson obojili su zidove, popravili krajolik te donirali i instalirali Epsonove pisače i projektore u cijeloj zgradi kako bi podržali centar.

Epson Francuska: promoviranje zaposlenika s invaliditetom

Epson Francuska udružio se s „Association des Paralysés de France" (APF), organizacijom koja promiče zaposlenje osoba s invaliditetom. APF od 2006. godine šalje radnike s invaliditetom Epsonu kako bi mogli steći dragocjeno radno iskustvo; četiri od njih Epson je angažirao kao zaposlenike na puno radno vrijeme.

Epson Italija: sadnja drveća za obnovu i zaštitu biološke raznolikosti

Epson Italija udružio se s tvrtkama ReteClima i Parco Nord Milano na ekspediciji za sadnju drveća. 220 zaposlenika uzelo je slobodan dan kako bi posadili 350 novih biljaka i drveća u parku.

Epson Njemačka: pomaže djeci da razumiju važnost recikliranja

Od 2008. godine, tvrtka Epson Njemačka udružila se s Deutsche Umwelt-Aktion, koji u Meerbuschu osnovnoškolcima i srednjoškolcima pruža obrazovanje o zaštiti okoliša. U veljači 2017. godine Epson i Deutsche Umwelt-Aktion održali su predavanje o konceptu „nečeg novog od nečeg starog”, pokazujući djeci kako rastopiti stare novine i reciklirati ih u kartice za svoje prijatelje.

Saznajte više o temi društvene odgovornosti poduzeća