Vizija i strategija

VIZIJA I STRATEGIJA

Uvod

Svi igramo ulogu u izgradnji bolje budućnosti. Za Epson, biti održiva kompanija znači voditi računa o svakom aspektu naše organizacije – od najmanje žarulje do najveće tvornice.

Strategija CSR-a

Tvrtka Epson i dalje pridonosi većoj svjesnosti o globalnim društvenim problemima. Naša je misija izgraditi povjerenje kroz stvaranje inovativnih proizvoda i rješenja koja pomažu lokalnim zajednicama da rastu i napreduju. Naša kontinuirana CSR aktivnost pomaže stvoriti bolji svijet i nalazi se u središtu Epsonove filozofije upravljanja.

Ciljevi održivog razvoja

„Transformiranje našeg svijeta: Agenda za održiv razvoj 2030. godine usvojena je 2015. godine na sastanku na vrhu UN-a o održivom razvoju, kojemu je prisustvovalo više od 150 svjetskih lidera.

Ova agenda predstavlja plan djelovanja za ljude, planet i prosperitet koji uključuje izjavu i skup od 17 ciljeva i 169 smjerova za održiv razvoj.

Kao što je navedeno u filozofiji upravljanja, Epson nastoji postati nezaobilazna tvrtka, što predstavlja ambiciju za koju Epson smatra da je u skladu s realizacijom ciljeva održivog razvoja (SDG-a) Ujedinjenih naroda.

Upravljanje

Epsonov ured za upravljanje CSR-om izravno odgovara predsjedniku tvrtke. Globalni direktor CSR-a član je Upravnog odbora tvrtke Seiko Epson i ima cjelokupnu odgovornost i ovlaštenje za aktivnosti CSR-a Epson Grupe.

Organizacija CSR-a

Misija Ureda za upravljanje CSR-om je promicanje aktivnosti CSR-a u cijeloj Epson Grupi, te pomaganje tvrtki Epson da postane nezaobilazna kompanija.

Glavne teme CSR-a

Kako bismo postigli ciljeve navedene u našoj filozofiji upravljanja i postali nezaobilazna tvrtka, smatramo da je važno identificirati izazove i rješavati ih putem pozitivnih poslovnih aktivnosti.

U 2017., Epson je odabrao teme CSR-a, uzimajući u obzir društvene probleme definirane standardom ISO 26000 i drugim izvorima. Vrednovali smo ih iz naše i društvene perspektive, a prioritete smo dali ključnim temama u matrici „Ključne teme CSR-a (materijalnost)”. U nastavku saznajte više o našim ključnim temama CSR-a.

GLAVNA DJELATNOSTDRUŠTVENOEKOLOŠKIUPRAVLJANJE
Stvaranje novih proizvoda i usluga pomoću vodeće tehnologijeKvaliteta proizvoda i komunikacijeUčinkovito korištenje energije i resursaUsklađenost
Poslovne aktivnosti usklađene s globalnim društvenim trendovimaZdravlje i sigurnost potrošačaKlimatske promjene i globalno zagrijavanjeJačanje informacijske sigurnosti
Poboljšanje produktivnosti upotrebom ICT-aPromicanje raznolikostiDoprinos okolišu putem proizvoda i uslugas
Konkurentnost proizvodaRazvoj, zapošljavanje i zadržavanje ljudskih resursa
Strateško oglašavanjePoštivanje ljudskih prava
Upravljanje opskrbnim lancem

Predanost

Kao član društva, Epson zauzima beskompromisni pristup društveno odgovornom korporativnom ponašanju u područjima kao što su usklađenost, ljudska prava, mjere zaštite okoliša, raznolikost radne snage i upravljanje opskrbnim lancem. Ove i druge društvene probleme shvaćamo ozbiljno i radimo na rješenjima. Težimo tome da Epson pretvorimo u nezaobilaznu tvrtku kroz praksu etičnog korporativnog ponašanja i igranjem ključne uloge u ostvarivanju boljeg svijeta putem proizvoda i usluga koje pružamo.

Izvješćivanje

Posvećeni smo transparentnosti i dokumentiramo naše CSR aktivnosti od 1999.

Nagrade

Stalna predanost tvrtke Epson izgradnji bolje budućnosti prepoznata je diljem Europe.

Saznajte više o temi društvene odgovornosti poduzeća