EPSONOVA RJEŠENJA ZA PRIKAZ SLIKE – IDEALAN ODRŽIVI IZBOR INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE

S CERTIFIKATOM TCO

Zadovoljavanje današnjih potreba bez ugrožavanja budućih generacija

Certifikat TCO vodeći je svjetski certifikat globalne održivosti za elektroniku, utemeljen prije više od 25 godina. Kriteriji uključuju društveno odgovornu proizvodnju, okoliš, zdravlje i sigurnost korisnika i ergonomski dizajn. Za projektore također uključuju ekskluzivno mjerenje veličine slike po TCO certifikatu kako bi omogućili optimalnu preporučenu veličinu slike za svaki model proizvoda.

Svi kriteriji razvijeni su iz perspektive životnog ciklusa i obuhvaćaju proizvodnju, korištenje te fazu kraja životnog ciklusa ili popravka. Certificirani modeli proizvoda i objekti u kojima se oni proizvode neovisno se provjeravaju zbog sukladnosti, kao i inicijative održivosti koje provodi tvrtka. Certifikat TCO dostupan je za osam kategorija proizvoda, koje među ostalim uključuju računala, projektore i zaslone. Certifikat TCO znak je za okoliš tipa 1 u skladu sa standardom ISO 14024.

Certifikat TCO kupcima i proizvođačima pomaže smanjiti njihov utjecaj na okoliš i društvo te im istovremeno pomaže poduzeti konkretne korake za povećanje održivost životnog ciklusa elektroničkih uređaja.

Cjelovit popis modela proizvoda s certifikatom možete pronaći na www.tcocertified.com

Proizvodnja

Sveobuhvatni kriteriji certifikata TCO namijenjeni su održivosti tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda: proizvodnje, upotrebe te kraja životnog vijeka.

Kriteriji postupka provjere za dobivanje certifikata TCO

Neovisna provjera sukladnosti proizvoda, tvornice i vlasnika marke uključena je prije i poslije certificiranja.

1. Prije certifikacije

Provjera sukladnosti s kriterijima prije certifikacije proizvoda

Primjena

Vlasnik marke prijavljuje se za certifikat TCO

2. Poslije certifikacije

Godišnja daljnja provjera certificiranih proizvoda

Epsonovi proizvodi za prikaz i okoliš

Epsonovi proizvodi za prikaz dizajnirani su kako bi smanjili ekološki otisak tvrtki i potrošnju električne energije pri projekciji slika, ali i u stanju mirovanja. Tehnologija uključuje energijski učinkovit osnovni dizajn i mogućnost uštede energije na izborniku ECO, a način rada s iznimno smanjenom svjetlinom umanjuje potrošnju električne energije u stanju mirovanja projektora.

Iznimno nam je drago da naši proizvodi za projekciju slika sada posjeduju certifikat TCO. Epsonova predanost ostvarivanju najviših standarda kakvoće proizvoda znači da većinu proizvodnje obavljamo u vlastitom prostoru, što olakšava nadzor radne prakse tijekom cijelog ciklusa proizvodnje, od izrade do dostave. Osim toga, trudimo se dizajnirati kompaktne, energijski učinkovite proizvode koji ublažavaju utjecaj na okoliš bez smanjenja učinka.

Henning Ohlsson, direktor društvene odgovornosti poduzeća u tvrtki Epson

Želite znati više?

Razgovarajte s nekim iz našeg tima kako biste otkrili kako možete smanjiti troškove i raditi učinkovitije