EPSON – VODEĆI PROIZVOĐAČ PROJEKTORA U SVIJETU

ZAŠTO KUPITI EPSON? NAJOMILJENIJI PROJEKTORI NA SVIJETU

Epsonovi projektori predvode tržište inovativnom tehnologijom, visokom kvalitetom i izvedbom. Zato je Epson svjetski proizvođač projektora broj jedan od 2001¹.

Udio robnih marki projektora u svijetu

WIDE RANGE TO SUIT EVERY NEED

ŠIROKA PONUDA ZA SVE POTREBE

Kao odgovor na zahtjeve korisnika, Epson je proširio svoj raspon ugradnje kako bi ponudio širok izbor modela koji ispunjavaju sve potrebe – od laganih projektora od 4000 lumena do moćnih modela od 10.000 lumena.

Osim za poslovne i obrazovne kupce, Epsonova ponuda tu je i za korisnike u složenijim okruženjima, kao što su tvornice, klubovi i arene. Dio Epsonovih projektora otporan je na prašinu i pijesak, dok drugi mogu raditi na temperaturama do 50 °C.

Epson je razvio i niz ugradbenih projektora koji mogu funkcionirati pod gotovo bilo kojim kutom, uključujući okomito – idealno za projekcije na tlo za stvaranje dinamičnih prikaza na događanjima i u muzejima.

Svaki je model opremljen značajkama koje smanjuju operativne troškove, poboljšavaju jednostavnost upotrebe i donose najbolju kakvoću slike.

JEDINSTVENE ZNAČAJKE

Jedinstvene značajke koje je osmislio Epson čine njegove projektore maksimalno učinkovitima i laganima.

Tehnologija trenutačnog uključivanja/trenutačnog isključivanja

znači da nije potrebno čekati da se uređaj zagrije ili ohladi

EasyMP

Softver omogućuje daljinsko konfiguriranje i nadziranje projektora te može slati trenutačna upozorenja e-poštom za kritične probleme kao što je pregrijavanje žarulja

Vrhunska razlučivost

Donosi kakvoću slike koja premašuje HD

Tehnologija pretapanja rubova

Omogućuje besprijekorno projiciranje s više računala i projektora radi stvaranja velikih slika

"Virtualni prikaz" na više zaslona

Omogućuje da četiri projektora projiciraju slike s četiri zasebne aplikacije koje se izvode na jednom računalu

USB stick za brzo bežično spajanje

Za bežičnu spojivost "uključi i pokreni"

LAKO ODRŽAVANJE

Filtri za prašinu na Epsonovim se projektorima nalaze sa strane ili sprijeda radi lakog pristupa te lako kliznu na mjesto. Također, vratašca žarulje nalaze se na vrhu projektora, stoga se žarulje mogu lako zamijeniti bez pomicanja projektora s nosača i kad su projektori ugrađeni (naopačke).

Bez briga

Da biste bili bezbrižni, svi Epsonovi projektori imaju jamstvo koje obuhvaća glavnu jedinicu i žarulju.

EASY MAINTENANCE

ŠTO JE SVJETLINA BOJE ILI SNOP SVJETLOSTI U BOJI (CLO)?

Kad gledate omiljeni film ili igrate omiljenu igru, boja je važan dio kakvoće slike; dok neki projektori prikazuju isprane slike bez sjaja, za Epsonove projektore kućnog kina mjerimo svjetlinu crvenog, zelenog i plavog svjetla. Vrijednost za vas: osiguravanje velikog broja lumena u svjetlini boje ili snopu svjetlosti u boji (CLO) donosi svjetliji, bojama bogatiji doživljaj gledanja.

WHAT IS COLOUR BRIGHTNESS OR COLOUR LIGHT OUTPUT (CLO)?

UZ EPSONOVE PROJEKTORE DOBIVATE DO TRI PUTA SVJETLIJE BOJE²

Zahvaljujući 3LCD tehnologiji, Epsonovi projektori imaju značajno veću svjetlinu boje od 1-čipnih DLP projektora jer mi mjerimo i snop bijele svjetlosti i snop svjetlosti u boji. To stvara živopisne boje koje su do tri puta svjetlije2;, te slike izgledaju življe.

SAZNAJTE VIŠE
YOU GET UP TO THREE TIMES BRIGHTER COLOURS WITH EPSON PROJECTORS

TEHNOLOGIJA 3LCD I JOŠ VIŠE

3LCD

Epsonovi projektori upotrebljavaju 3LCD mehanizam za projiciranje kako bi prikazali svijetle, jasne slike, bogate detaljima i bojom.

OKU UGODNA PRECIZNA BOJA

1-čipni DLP projektori upotrebljavaju rotirajući kotač boja koji se vrti velikom brzinom, prikazujući boje sekvencijski.

Epsonov 3LCD sustav funkcionira drukčije, koristeći zrcala da odvoji bijelo svjetlo žarulje projektora u crveno, zeleno i plavo svjetlo. Svaka od tri boje svjetla zatim prolazi kroz vlastitu LCD ploču i rekombinira se pomoću prizme prije projiciranja na zaslon.

Uz 1-čipnu DLP tehnologiju ponekad dolazi do razlomljenosti boje ili "efekta duge". Do toga dolazi kad oko percipira pojedinačne boje, a rezultat je sekvencijska projekcija kotača boja. Epsonova 3LCD tehnologija nema taj nedostatak jer uključuje sve tri osnovne boje u svaki piksel projekcije, prikazujući preciznu boju koja je ugodnija za oko.

VISOKA SVJETLINA BOJE

Veliki broj proizvođača navodi samo svjetlinu snopa bijele svjetlosti svojih projektora. To korisnicima ne daje potpunu sliku jer je kod mnogih projektora svjetlost u boji značajno prigušenija od njihove bijele svjetlosti.

Epson mjeri i svjetlinu bijele i svjetlinu svjetlosti u boji. Svi Epsonovi projektori prikazuju jednako snažan snop bijele svjetlosti i snop svjetlosti u boji stvarajući bogatu, prirodnu boju.

VISOKI KONTRAST I DUBLJI CRNI TONOVI

C2Fine 3LCD neorganske ploče iz Epsona imaju neorganski sloj za poravnanje i vertikalno poravnate tekuće kristale. Rezultat su glatke i jednolične slike sa visokim kontrastom i dubljim tonovima crne.

ENERGETSKA UČINKOVITOST

U prosjeku, 3LCD projektori 25 su posto energetski učinkovitiji od 1-čipnih DLP projektora³, što pomaže u snižavanju troškova i utjecaja na okoliš.

Accurate Colour
High Colour
High Contrast
Energy Efficency

ISTRAŽITE NAŠU PONUDU PROJEKTORA U NASTAVKU:

Jedinstvene značajke koje je osmislio Epson čine njegove projektore maksimalno učinkovitima i laganima.

Photo: Product 1

Početna stranica

Prikaz na velikom zaslonu
u koji ćete potpuno uroniti

Photo: Product 2

Mobilno

Ultraprijenosno
prezentiranje u pokretu

Photo: Product 3

Mala projekcijska udaljenost

Iznimno mala udaljenost
za male prostore

Photo: Product 4

Instalacija

Velike novosti za
velike prezentacije

Photo: Product 5

Obrazovanje

Interaktivno podučavanje
po pristupačnoj cijeni

¹ Istraživanje je provela tvrtka Futuresource Consulting Limited za razdoblje od 2001. do 2012.

² U usporedbi s vodećim 1-čipnim DLP projektorima za zabavu kod kuće. Epsonovi projektori od 720p triput su svjetliji; Epsonovi projektori od 1080p dosljedno su dva, pa čak i do tri puta svjetliji. Na temelju podataka NPD-a od srpnja 2011. do lipnja 2012. svjetlina boje (snop svjetlosti u boji) izmjerena u skladu sa standardom IDMS 15.4. Svjetlina boje varirat će ovisno o uvjetima upotrebe.

³ Izvor podataka: ProjectorCentral.com, siječanj 2012. Prosječno 1122 isporučenih modela za koje su proizvođači priložili lumene i podatke o ukupnoj potrošnji energije za sve razine rezolucije i svjetline. Energetska učinkovitost mjerena je u vatima po lumenu. Energija je mjerena u 3LCD projektorima i u 1-čipnim projektorima, i to u svih pet segmenata svjetline. 3LCD projektori u prosjeku su trošili manje električne energije po lumenu u svih pet segmenata.