EPSONOVO INTERAKTIVNO UČENJE

Zašto Epson?

Predavanja učinite fleksibilnijima i interaktivnijima uz zaslon promjenjive veličine do 100 inča (254 cm) i niz naprednih značajki. Otkrijte uzbudljiv novi svijet obrazovanja, stvorite okruženje za učenje u kojem učenici imaju savršeni prikaz s bilo kojeg mjesta u učionici, mogu sudjelovati na zaslonu i uključiti se u rad putem svojih pametnih uređaja.

Epsonova interaktivna rješenja za podučavanje učiteljima daju slobodu pri stvaranju digitalnih iskustava učenja koja zadovoljavaju očekivanja tehnološki osviještenih učitelja i učenika danas te promiču sudjelovanje i učinkovito učenje.

SAZNAJTE VIŠE

Na području obrazovanja tvrtka Epson na području Europe, Srednjega istoka, Afrike i Rusije1 ima udio na tržištu interaktivnih projektora od 72,1 %.

Unaprjeđenje učenja putem interaktivnosti

Epsonova interaktivna rješenja za podučavanje olakšavaju prikaz i uređivanje različitog sadržaja, bilo da se nađete u učionici ili u dvorani za predavanja i upotrebljavate dodirno sučelje ili interakciju pomoću dvije olovke. Unosite bilješke u stvarnom vremenu, pišite, crtajte i dodajte komentare i odgovore izravno na zaslon te spremajte i dijelite zajednički rad.

Naše nove interaktivne olovke jednostavnije su za upotrebu, imaju tvrde ili meke vrhove, a vijek trajanja baterije triput je duži u odnosu na prijašnje modele. Neki projektori imaju i mogućnost upravljanja prstima za još lakše sudjelovanje.

Napredno interaktivno rješenje za podučavanje

Epsonovi obrazovni projektori nude interakciju pomoću dvije olovke (samo EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-685Wi, EB-680Wi, EB-675Wi) uz novi dizajn olovke za udobno pisanje i izbor između tvrdih i mekih vrhova, kao i interaktivnost dodirom prsta (samo EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-680Wi).

Svi modeli imaju opsežne funkcije bilježenja bez upotrebe računala, poboljšanu funkciju moderatora te mogućnost podijeljenog zaslona i interaktivnost s više iznimno širokih zaslona. Korisnici mogu i izravno upravljati dodatnom opremom s projektora, poput kamere za dokumente, a svi su modeli opremljeni i ulazima za HDMI, ugrađenim zvučnikom od 16 W i ulazom za mikrofon.

Potiče maštu

Akademske su studije pokazale da interaktivni uređaji za učionicu, poput linije Epsonovih projektora za obrazovanje, mogu učenicima pomoći pri razvoju kreativnosti, fleksibilnosti i originalnosti te ih potaknuti na učenje, a učiteljima pomoći pri stvaranju zanimljivih i vrijednih materijala za učenje2.

Intuitivan i jednostavan za korištenje

Sva naša interaktivna rješenja za podučavanje imaju široke mogućnosti spojivosti koje je jednostavno postaviti i koristiti, uz sveobuhvatne značajke i aplikacije koje dijeljenje informacija čine jednostavnim i zanimljivim. Uz brzo povezivanje s računalima učenika i bežični pristup pametnim telefonima i tabletnim uređajima, svako okruženje za učenje čine zanimljivim te potiču na sudjelovanje.

Potiče kritičko razmišljanje

Interaktivna rješenja za podučavanje nude više alata za uključivanje cijelog razreda i unaprjeđenje vještina kritičkog razmišljanja, umjesto tradicionalnih metoda podučavanja. Učenici mogu koristiti tabletne uređaje, prijenosna računala ili pametne telefone za odgovaranje na pitanja s višestrukim izborom, ispunjavanja anketa ili davanje povratnih informacija, a rezultati se odmah prikazuju na zaslonu. Time se cijeli razred uključuje u raspravu, što je posebno korisno kod većih razreda, dok osobna interakcija i relativna anonimnost potiču interakciju većeg broja učenika.

Unaprjeđuje tehnološke vještine

Tehnološke vještine od iznimne su važnosti na modernom radnom mjestu, neovisno o industrijskoj grani, a interaktivni proizvodi učiteljima i učenicima daju vještine koje su im potrebne, zahvaljujući zanimljivim materijalima i zadacima tijekom lekcija. Epsonova interaktivna zaslonska rješenja učenike potiču na interakciju putem kreativnih zadataka i prikazuju njihov rad na velikom zaslonu, čime se unaprjeđuju računalne vještine i potiče upoznavanje s bežičnom i projektorskom tehnologijom.

Povežite se i surađujte

Interaktivna prezentacija bez muke

Zadržite pažnju uz način bilježenja bez računala za brzi pristup funkcijama interaktivne ploče i preuzmite izravan nadzor nad kamerom za dokumente s projektora.

Poboljšana spojivost

Spojite se s računalima DVD čitačima, kamerama za dokumente i drugim uređajima uz višestruke ulaze za HDMI. Brzo promijenite izvor i zadržite tijek lekcije pomoću novog početnog zaslona koji daje pristup ključnim funkcijama i kontrolama projektora. U međuvremenu, opcijski Wi-Fi pruža još više slobode kretanja jer predavači nisu ograničeni dužinom kabela.

Nadahnuće putem uključivanja

Dodajte novu dimenziju podučavanju putem pisanja, crtanja i dodavanja komentara i odgovora izravno na zaslon. Nove interaktivne olovke jednostavnije su za upotrebu, imaju tvrde ili meke vrhove, a vijek trajanja baterije triput je duži. Neki projektori imaju i mogućnost upravljanja prstima za još lakše sudjelovanje.

Širok izbor suradnika

Dijelite sadržaj unutar razreda uz funkciju s više računala koja omogućuje dijeljenje sadržaja s računala za 50 ljudi. Poboljšana funkcija moderatora učitelju pruža jednostavan način odabira do četiri članova za istovremeni prikaz na zaslonu.

Interaktivna prezentacija na velikom zaslonu

Postavite veliku, ultra široku površinu ekrana s dva projektora koja besprijekorno rade zajedno. Interaktivnost na više zaslona znači da se cijelo područje slike može koristiti za interaktivne značajke.

Dva zaslona u jednom

Uz mogućnost podijeljenog zaslona koja omogućuje istovremeni prikaz sadržaja s dva različita izvora, poput plana predavanja s računala i fotografije ili videoisječka s kamere za dokumente, dodajte sadržaj podučavanju.

Veličina zaslona je važna

58 % učenika ne može čitati sadržaj na 70-inčnom interaktivnom plošnom zaslonu3

 

Veći zaslon donosi i bolju vidljivost te pojačava čitljivost, čak i u udaljenim dijelovima prostorije. Epsonovi projektori nude i jednostavnu spojivost, lako je upravljati njima i postavljati ih – obični 70-inčni plošni zaslon može težiti 73 kg, dok projektor B-696Ui WUXGA pune visoke razlučivosti teži svega 8,3 kg.

 
Epson projecion
Flat panel
60-inčni plošni zaslon
Veličina Epsonovog zaslona do 100 inča
No reflection

Bez odsjaja

Mnogi modeli plošnih zaslona imaju vrlo blještave zaslone, što znači da sadržaj mogu zasjeniti odsjaji sa stropnih svjetala ili prozora. Epsonov projektor nema tih problema jer se sadržaj projicira izravno na zid, zaslon ili interaktivnu ploču, što znači da nema problematičnih odsjaja. Također, Epsonovi projektori dovoljno su svijetli da ih možete koristiti danju bez gubitka čitljivosti.

Plošni zaslon
Projektor
Unrestricted viewing

Neograničeni prikaz

Neki plošni zasloni imaju ograničene kutove prikaza, zbog čega je prikaz sadržaja na zaslonu iz kutova prostorije otežan. To nije slučaj kod Epsonovih projektora koji nemaju mrtvih kutova te svatko u prostoriji može s lakoćom gledati sadržaj.

Plošni zaslon
Projektor
Gentle on the eye

Ugodan za oči

Kad ih se gleda izbliza duže vrijeme, primjerice tijekom interaktivnih prezentacija ili dulje suradnje, kod plošnih RBG zaslona može doći do pikselizacije, što umara oči. Projektori imaju manju pikselizaciju od plošnih zaslona, a uz automatsko podešavanje svjetla sadržaj se može duže gledati bez napora.

Pronađite savršenu veličinu zaslona za vašu učionicu

Naš interaktivni alat za postavljanje udaljenosti projektora omogućuje vam izračun savršene veličine zaslona za vaš projektor, temeljeno na dimenzijama, rasporedu i broju sjedala u prostoriji.

IDI NA ALAT

Asortiman proizvoda

Kontaktirajte nas

Da biste dobili više informacija o rješenjima za interaktivno učenje, unesite svoje podatke u nastavku i javit će vam se predstavnik tvrtke Epson

Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Ispunite ovo polje
Želim primati informacije o budućim Epsonovim proizvodima, promocijama, ponudama i događajima putem e-pošte.
Sigurnosna provjera

To će nam pomoći da utvrdimo da se radi o stvarnoj osobi, a ne o sustavu koji šalje neželjenu poštu.

Polja označena zvjezdicom („*”) obavezna su.

  1. Temeljeno na rezultatima posljednjeg kvartala 2016. godine za Europu, Bliski istok i Afriku.
  2. Wei, W.J. i Lee L.C., 2013.
  3. Usporedba vodećih 70-inčnih modela plošnih zaslona s razlučivošću 4K (najbolje prodavani – u jedinicama – osim prodaje u hotelima, prema podacima distributera PMA za Sjevernu Ameriku, prodaja između siječnja i rujna 2015.) u okruženju učionice široke 6,7 metara i dugačke 8,2 metara. Kad je od učenika zatraženo da s prikazanih dijapozitiva prepišu šest stavki s informacijama, 58 % učenika dobi od 12 do 22 godine barem je jednu stavku neispravno prepisalo. Temeljeno na istraživanju u SAD-u iz travnja 2016. koje je proveo Radius Research.
Kontaktirajte nas

Preskoči